zaterdag 18 december 2010

Sneeuwduurloop

Na 11 km lopen vanaf Barneveld kom ik bij de Edese hei en wordt je getracteerd op een prachtig wit landschap. Uit de sporen te zien, of beter aan het onbreken daarvan, maak ik op dat er nog maar heel weinig mensen hier zijn geweest. De 2 op de video zijn de enigen die ik tegenkom op de Koeweg richting Otterlo.

Van 2010-12-18

Op de weg naar de Edese hei kom ik deze auto tegen die mijn weg blokkeert. De gladheid eist blijkbaar zijn tol of zou het roekeloos rijden zijn geweest? Tja, en als er dan een houten paaltje staat is de schade toch nog aanzienlijk.

 

Van 2010-12-18

Doordat er nauwelijks wind is (geweest) hebben de bomen veel sneeuw vastgehouden. De temperatuur is net onder 0 dus ook geen dooi. Dit is echt genieten!

Ehh, tot vlak voor Otterlo dan... Ik heb lekker rustig gelopen maar vlak voor het einde van de Koeweg schiet het in m'n rechterkuit, zonder aanwijsbare reden. Ik herken precies hetzelfde gevoel als vorig jaar in december. Stukje wandelen en weer dribbelen, maar nee, dat voelt niet goed. Maar ik heb nog 12 km te gaan..... Na een belletje en na nog tot voorbij Wekerom gewandeld te hebben wordt ik opgepikt door Heleen, dat scheelt weer 5 km. Dan is het toch wel koud wanneer je niet meer hardloopt.

Nu maar even kijken of het snel weer wegtrekt...

zaterdag 11 december 2010

Null, njet, nada

Echt rekening hield ik er niet mee. Ik was dus gisteravond verrast dat de Georgsmarienhutter Null abgesagt was. Niet dat ik voor niks naar Duitsland zou zijn gegaan, ik kijk toch altijd vlak van tevoren nog even op de site. Wellicht was het wel beter geweest dat ze naar alle ingeschreven lopers nog even een mailtje hadden gestuurd. Nitish Zuidema had me nog benaderd of ik vrijdagavond al zou gaan (om mee te rijden), ik vraag me af of overnachters het wel op tijd in de gaten hadden.

Verbaasd ben ik ook wel omdat het parcours van de Null toch al niet zo makkelijk is, de lopers die daar komen hebben daar wel ervaring mee. Ik ga er dan maar van uit dat er gewoon wat gevaarlijke stukken zijn (gladheid, ijs). Volgend jaar maar weer opnieuw inplannen!

Tja, wat ga je dan doen? De Siebengebirgsmarathon is ook afgelast. De Spijkenisse marathon gaat ook niet vanwege andere verplichtingen. Zelf een duurloop gaan doen? Nee, ik heb toch wel zin in een wedstrijdje. Gelukkig is er vandaag weer de maandelijkse Vlinderloop in Houten. Vorige maand liep ik daar best lekker!

Het is vandaag al weer de 181ste editie! De loopgroep bestaat al 25 jaar en met 9x per jaar kom je een eind. Voor iemand die niet al te veel tijd "kwijt" wil zijn aan parkeren, inschrijven etcetera een ideale loop. Parkeren voor de deur, 3 euro inschrijfgeld betalen, startnummer opspelden (ik had me thuis al "aangekleed"), 10 minuten warmlopen. Om 11:30 uur de start, wederom d.m.v. aftellen.

Wedstrijd - halve marathon 11-12-2010, Snelheid 
De eerste kilometer gaat nog sneller dan de vorige keer, 4:22. De wind speelt behoorlijk parten op de 2,5 km langs het Amsterdam-Rijn kanaal. Bij de eerste ronde gaat dat nog wel en zodra de wind mee is gaan de km's ronde de 4:35. Maar de tweede ronde lijkt het wel of de wind nog harder is gaan waaien en houd ik de km's niet onder de 5:00 langs het kanaal. In 1:40:37 kom ik langs de tijdwaarnemer naast de stoep (in een auto!). Ruim een minuut langzamer dan de vorige keer, terwijl ik na 10 km nog een halve minuut sneller was.

Na afloop dit keer geen prijs op mijn startnummer, maar nog wel even leuk gepraat met een organisator. Vervolgens in de auto even een schoon shirt aan en weer naar huis. Zo hoeft het allemaal niet zo veel tijd te "kosten".

Nu maar weer eens op zoek naar de volgende tocht....