vrijdag 22 april 2011

Kootwijkerzand

Van Kootwijkerzand 2011-04-22

Vaak loop ik hier over fietspaden maar dit keer heb ik een route uitgezet dwars door de bossen, over de zandgronden, hopelijk in alle rust. Het is een uitdaging een route te vinden waar nauwelijks mensen komen. En ik moet zeggen dat me dat aardig is gelukt. 

Na een km of vijf tussen de verkoelende bomen van het Loobos kom ik ineens in een open gebied, het Kootwijkerzand. Vanaf een klein heuveltje heb ik prachtig uitzicht zoals op de video te zien is.

Van Kootwijkerzand 2011-04-22

Vanaf hier wordt het parcours wel zwaar, eigenlijk loop ik steeds door mul zand of over oneffen terrein. Ook al is het warm (26+), ik heb er niet veel last van tijdens het lopen.

 

Van Kootwijkerzand 2011-04-22

Even een klein stukje over een fietspad om achter de Kathedraal weer de bossen in te gaan. Komend weekend en dan met name de Paasdagen zal het hier wel weer erg druk worden. Vandaag valt het mee.

De laatste km's worden toch wel wat zwaarder. Het mulle zand eist z'n tol en zo af en toe ga ik maar een stukje wandelen, ook om de knieen niet te zwaar te belasten. Terug bij de auto na 22 km tracteer ik mezelf op een pakje sinaasappelsap, heerlijk!

woensdag 20 april 2011

Bollekamer Texel

Vandaag een afspraak met een klant op Texel. Morgen naar Groningen. Overnachten op Texel. Dus wat doe je dan bij ruim 20 graden? Juist ja, een rondje lopen. Dit keer door de Bollekamer een mooi natuurgebied met Schotse Hooglanders en Exmoor pony's waar je dwars tussendoor loopt. Ook kom ik een oude commandopost tegen van de batterij Den Hoorn. Ach, kijk zelf maar naar de foto's:

Van Bollekamer Texel
Van Bollekamer Texel
Van Bollekamer Texel
Van Bollekamer Texel
Van Bollekamer Texel
Van Bollekamer Texel
Van Bollekamer Texel
Van Bollekamer Texel

Zo, deze training zit weer "in de knip"

zondag 3 april 2011

Loenense watervallen

Van 2011-04-02

"In Loenen vindt u de grootste natuurlijke waterval van Nederland, waar het water een val van zoxe2x80x99n 15 meter maakt. De watervalspreng uit 1869 ontspringt in de bossen van het Schalter. De spreng bestaat uit twee delen, de Vrijenbergspreng en de Veldhuizerspreng, die ieder ongeveer zes kilometer lang zijn. Door de vele zijsprengen wordt er geleidelijk een brede beek gevormd. Met stuwbalken wordt het water op diverse plaatsen op peil gehouden."

Dit is het decor van mijn duurloop vandaag. Vanaf de turnhal in Beekbergen waar ik m'n dochter afzet kom ik al snel langs deze watertrap. Wat wil je nog meer: ruim 20 graden, de mooie natuur van Loenermark en weer lekker lopen. Ik heb ruim de tijd voordat ik m'n dochter weer moet oppikken dus neem ik me voor het rustig aan te doen.

 

Van 2011-04-02

Even voorbij de watervallen wordt het al snel weer rustiger. Af en toe een fietser of wielrenner of een enkele loper zoals het stipje hier in de verte. Eerlijk gezegd had ik het veel drukker verwacht maar waarschijnlijk zullen velen nu lekker genieten van de eerste echt warme dag op een terrasje of in de tuin.

 

Van 2011-04-02

Dit punt herken ik ineens. Bij de halve marathon van Loenen afgelopen najaar werd vanaf precies deze positie ook een foto van me gemaakt. Volgens mij was dit ook het splitsingspunt voor de halve en de 10km

Na ruim 22 km in 2 uur en 5 minuten ben ik weer terug bij de auto en heb ik nog ruim de tijd om even uit te zweten en om te kleden. Dit lijkt weer op een echte duurloop! Verder ga ik voorlopig niet maar zo is het ook mooi!