woensdag 25 december 2013

Oberfalkenstein

Op eerste kerstdag een wandeling vanuit het huis richting Oberfalkenstein, een oude burcht. Het ligt net onder deze spoorbrug door de bergen in.

Vroeger liep de spoorlijn blijkbaar via een bochtig parcours langs de bergwand met vele tunneltjes. Op de achtergrond zie je de ruïne van Oberfalkenstein. Ook is hier een klein stationnetje te zien.

De oude tunnel wordt nu nog gebruikt als opslag voor van alles en nog wat. Douwe gaat even binnen kijken.

De ruïne is privé terrein.

We gaan bovenlangs de spoorlijn weer terug richting ons huis waarbij even weer een mooi uitzicht op Obervellach.

Voor alle foto's: klik hier

dinsdag 24 december 2013

Wandeling Moosboden

Slipvaste schoenen zijn hier geen overbodige luxe. Aangezien de zon schijnt lijkt het ons leuk om ook nog een stukje te wandelen in het dal achter onze berg (Pfaffenberg). Ik dacht het hier geen probleem zou zijn maar de weg ligt uit de zon en op diverse plekken is het verijsd.

Desondanks hebben de "kinderen" plezier :)

Een bevroren beek uit de bergen.

In oktober stonden we ook nog bij de Straniger Hutte. Blijkbaar heeft hij zijn "kraantje" aan laten staan....

Bij terugkomst bij de auto toch weer zon. Je kunt ook overdrijven in je t-shirt Douwe!

zaterdag 14 december 2013

Boeschoten


Op de website www.afstandmeten.nl vond ik een route van iemand in dit gebied tussen Garderen en Stroe. Hij noemde het de witte-pijltjes-route. Ik heb die route bewerkt zodat ik ook nog aan de zuidkant van de Oude Barnevelderweg (Apeldoornseweg) kan lopen tot een totaal van 12 km.


De auto parkeer ik aan de Hogesteeg, net ten noorden van de rotonde met de Apeldoornseweg.
 
 
Van de VVV site: Boeschoten was vroeger één van de landgoederen, waarin de Veluwe als Hertogelijk jachtgebied verdeeld was. Boeschoten is al heel oud; het wordt al in 1326 genoemd. Boeschoten is een gebied met lommerrijke bossen, waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen.


Na regen in de nacht breekt nu de zon weer door (zoals voorspeld).



De eerste keer de Apeldoornseweg overgestoken.



Bij de tweede keer oversteken kan ik alle tijd nemen om een foto van de lange rechte weg te nemen. Toch voel je je wat onveilig zo midden op de weg.


Rustgebied voor vogels.


Al met al een leuke route door dit gebied. Een keer met mooi warm weer zou ook nog wel eens leuk zijn. Na 12 km en 5 kwartier ben ik weer terug bij de auto.

Voor alle foto's: klik hier

zaterdag 7 december 2013

Geen kip te bekennen op het Wekeromse zand

Rondje van 11 km over het Wekeromse zand gelopen en aangezien ik graag in het middelpunt sta ook nog even langs de gelijknamige steen gelopen :)