zaterdag 22 februari 2014

Mariendaal

Zo ziet mijn route er voor vandaag uit, weergegeven op een stafkaart. Jiska is vandaag weer trainen (turnen) in Arnhem-Noord. Zo'n 5 jaar geleden liep ik in deze omgeving met een paar andere lopers dit rondje van 16km. Ik heb deze weer opgezocht en als route in m'n Garmin gezet. het startpunt is bij Mariendaal.

Het is een afwisselend en glooiend gebied, dus klimmetjes genoeg!

Direct aan het begin is er al een apart stuk. De bomen lijken hier aantrekkingskracht op elkaar te hebben waardoor je door een soort poort lijkt te lopen. Nu zijn de bomen nog kaal, ben benieuwd hoe dat er in de zomer uit ziet.

Er wordt veel uitgelaten, gewandeld en hardgelopen in dit gebied.


Toch leuk, die oude wegwijzers en de oude spelling "Wekeromsche weg".

Ik kom ook langs het enorme complex van Papendal waar het een komen en gaan is van sporters. Gelukkig duik ik al snel weer het bosrandje tussen Papendal en de A50 in.

Blijkbaar loop ik nu op een MTB pad waar kort geleden een wedstrijd is geweest. Vol van bandensporen en blubber.

Gedenkplaats Slag om Arnhem, midden in het bos.


Hier komt even later een non even controleren of de kaarsjes die ze vanochtend heeft aangestoken nog branden.

Zo, weer terug bij de auto. 16 km in 1 uur en 40 minuten. Mooie tocht weer, ook maar eens doen wanneer de bomen in het blad zitten.

Voor alle foto's: klik hier

zaterdag 15 februari 2014

Edese bos

Via Google Maps zag ik dit vreemde rechthoekje al regelmatig liggen op de Edese hei. Maar nog nooit even gekeken wat het is. Nu liep de route er langs  en heb ik wel even gekeken:
Gewoon een kuil dus met bomen er om heen. Waarvoor? Geen idee.

Vandaag dus een rondje door het Edese bos dat net ten noorden/noordoosten van Ede ligt. De harde wind heeft weer wat takken laten breken.

 Een grote begraafplaats, de rust zelve..

De hei ligt er verlaten bij, weinig mensen op de been. Veel water gevallen, zelfs op deze zandgronden blijft het nog even liggen.

Uiteindelijk dit rondje gelopen, start en finish weer bij de kazerne.

Kijk voor alle foto's: Edese bos

zaterdag 8 februari 2014

Rondje A1

Het wordt eindelijk droog, dus toch vandaag nog een rondje lopen. Ik start weer vanaf de parkeerplaats aan de Wolweg. De bedoeling is om noordelijk van de A1 oostwaarts te lopen en zuidelijk van de A1 weer westwaarts.

Zo langzamerhand ga je toch verlangen naar het voorjaar. Al weer plassen en zompige paden... Gelukkig verboden toegang voor tanks :)

Wederom het militaire oefenterrein. De sporen zien er soms nog vers uit.

Onder de A1 door. Onder het tweede viaduct zit een stel fietsers uit te rusten op 2 campingstoeltjes.

Aanstormende trein...

De hei aan de zuidkant van de A1.

Na ruim 13 km kom ik weer terug bij de parkeerplaats. Leuk rondje, alleen hoorde ik aan de noordkant wel steeds het verkeer op de A1.

zaterdag 1 februari 2014

Mosselse zand

Vandaag een rondje uitgezet op het Mosselse zand, net onder Otterlo. Vertrekpunt is aan de weg tussen Otterlo en Ede, net even ten zuiden van 's Heeren Loo.

Voldoende parkeerplaatsen.

Het heeft de afgelopen uren goed geregend maar het is nu weer zo goed als droog. Maar niet op de paden. Desondanks weinig problemen, er is altijd wel een droog stuk te vinden op  deze zandgronden.

Kunst of zitplaatsen?

Het Mosselse zand, nog in winterstemming. Het is hier heerlijk rustig lopen, kom alleen wat uitheemse koeien tegen.

Wanneer ik over dit veld bij dit bordje kom snap ik waarom het zo rustig was. Ik liep in een verboden rustgebied voor dieren. Toch heb ik op de heenweg geen bordje gezien.

Op het hoogste punt van de Valenberg een uitzichtspunt.

Na 1 uur en 10 minuten en 12,4 km ben ik weer terug bij de auto. Vrijwel alles was onverhard, zompig of mul. Lekker.

Voor meer foto's: klik hier