dinsdag 30 december 2014

Rondje Kaponig

Vanuit ons vakantiehuis een rondje sportief gewandeld. Eerst afdalen naar Durnvellach en dan gestaag klimmen naar Kaponig en via de westkant van de Kaponigbach doorwandelen tot aan de brug over de beek. Dan weer terug naar beneden via Gatternighof naar ons huis.
 
Het bijbehorende hoogteprofiel. Totaal 650m dalen en stijgen.
 
Een verlaten huis op de helling naar Kaponig.
 
Aankomst bij Kaponig. Hier liep vroeger een spoorlijn. Dit huis was het station "Obervellach". Met een kabelbaantje kon je vanuit het dal hier naar toe.
 
Winters tafereel: bevroren waterwand.
 
Het hoogste punt bereikt, 1400m. Hier kan ik rechts de beek oversteken via een bruggetje. Wanneer je rechtdoor zou lopen kun je naar de Gatternighutte of doorwandelen naar Moosboden.
 
Parkeerplaats aan de oostkant van de Kaponigbach. Het hek staat nu open, normaal is het dicht.
 
Na 12,8 km in 2,5 uur ben ik weer terug bij ons huis.
 
Dit zou overigens ook een mooie route zijn voor MTB!

zaterdag 20 december 2014

Caitwickerzand-Kootwijkerveen

Vandaag veel wind, zwaar bewolkt en af en toe een buitje. Toch maar een rondje lopen. Startpunt is de parkeerplaats aan de A1 bij afslag Kootwijk.


Van hieruit loop ik eerst westwaarts tussen de spoorlijn en de A1. Hier liep ik al wel vaker maar nog nooit iemand tegen gekomen. Niemandsland.
 
Bij het Caitwickerzand loop een stuk via een MTB route. Laat er nu net vandaag een tocht georganiseerd zijn..... Maar gelukkig wordt het al weer snel rustig wanneer ik de route verlaat.
 
Toegang naar het Kootwijkerveen. Terwijl ik de foto neem hoor ik een enorme krak. Links zie ik een grote tak van een boom vallen.
 
Het Kootwijkerveen. En ja: een beetje blauw in de lucht!
 
Totaal loop ik 17,5 km, slechts 2 buitjes. Lekker 1 uur en 45 minuten buiten rond gehobbeld!

zaterdag 13 december 2014

Al weer de Edese hei....

In de zomer, in de winter, in de herfst, in de lente, bij mooi weer, bij sneeuw, bij drukte, bij stilte, kleine rondjes, lange duurlopen.....
Ik ben hier al zo vaak geweest en toch verveelt het me niet. Nog steeds weet ik paadjes te vinden die ik nog niet eerder liep. En het ziet er ook weer steeds anders uit.
 
Het eerste stuk gaat vanaf de kazerne door het Edese bos. Soms heb je het niet eens door maar dit zijn toch prachtige plaatjes? Kale bomen die uit een bed van bladeren steken.
 
Zomaar een kleine plas in het Kreelsche Zand.
 
De Edese hei. Ik kom niet veel mensen tegen maar hier wel 2 ruiters.
 
Langs de Koeweg, nog een km te gaan.
 
Bijna 18 km gelopen in 1 uur en 50 minuten. Het is droog gebleven.

zaterdag 6 december 2014

Halve marathon rond Radio Kootwijk

Nadat ik de auto geparkeerd heb aan de Asselseweg bij Kootwijk loop ik eerst een stuk noordwaarts. Het weer is mooi, wel fris. Ik wil weer eens proberen om de 21km vol te maken.
 
Bruggetje over de A1.
 
Na 4 km bij Assel.
 
Bladerdek.
 
Natuurbegraafplaats Westerwold bij Assel.
 
Nadat ik de A1 weer ben overgestoken loop ik om Hoog-Buurlo heen en na 10 km kom ik dan bij de Hoog-Buurlose heide.
 
Via Gerritsfles (vennetje) loop ik weer dwars door het mulle zand van het Kootwijkerzand terug naar de Asselseweg. Niet echt handig van me om dit mulle zand op het einde in te plannen. Hier valt niet meer goed hard te lopen. Ik wandel dan ook maar stevige door op een aantal stukken.
 
 


Na 21km ben ik weer terug bij de auto. Het was al weer een tijdje geleden dat ik bij Hoog-Buurlo liep. Door het mooie weer best wel wat mensen op de been.